Фото: Telegram Андрія Єрмака

ЗСУ, нацгвардійці та прикордонники: Україна повернула додому 130 військовополонених (фото, відео)

У вівторок, 7 березня, відбувся черговий обмін військовополоненими між Україною та країною-агресоркою Росіє. Більшість військових мають тяжкі поранення.

Про це повідомив керівник ОП Андрій Єрмак.

До України повернулися 130 наших воїнів – 126 захисників та 4 захисниць. Це воїни ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, ДССТ.

Серед них – 87 захисників Маріуполя, 71 з яких – із "Азовсталі". Також Україна повернула військових, взятих у полон в районі Бахмута та Соледара – загалом 35 людей з Донецького напрямку.

Серед звільнених – 45 військовослужбовців ЗСУ, 25 нацгвардійців, 23 прикордонники, 21 воїна Військово-морських сил України, восьмеро "тероборонівців" та вісім представників Державної спеціальної служби транспорту. 

Як повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, наймолодшому звільненому ще не виповнився 21 рік, найстаршому скоро виповниться 64 роки.

Нагадаємо, 3 березня Україна повернула додому тіла 17 полеглих захисників. Передача тіл з тимчасово окупованих територій України відбулася відповідно до норм Женевської конвенції.

Додамо, 16 лютого Україна та Росія провели черговий обмін полоненими. Додому повернули 100 українських військових та одного цивільного. Серед звільнених  94 військових — оборонці Маріуполя, серед яких 63 воїни "Азовсталі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2023 17:04