Фото: росЗМІ

ЗСУ посилили плацдарм на лівобережжі Херсонщини: у ISW повідомили деталі

Бійці Збройних сил України продовжують наземні операції на лівобережжі Херсонської області. Українські захисники змогли укріпити плацдарм.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, російські воєнкори стверджували, що штурмові групи ЗСУ кілька разів намагалися просунутися на південь від Кринок. Також за даними ISW українські захисники укріпили плацдарм на південний схід від населеного пункту.

"Також українські сили продовжують зміцнювати своє угруповання в самих Кринках. Сили оборони також утримують позиції біля Антонівського мосту та поблизу Козачих Лагерів, і ефективно контролюють лісові масиви, острови та берегову лінію вздовж річки Конка", — йдеться у звіті.

Водночас російські воєнкори стверджують, що окупаційні війська за минулу добу випустили понад 100 плануючих бомб по українських позиціях у напрямку Кринок. Також геолокаційні кадри підтверджують, що російські війська утримують позиції на островах у річці Дніпро на південь від Веленського Херсонської області. Однак ці кадри, на думку ISW, не свідчать про те, що російські сили нещодавно просунулися в цьому районі, і вони, ймовірно, утримували ці позиції протягом деякого часу.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW повідомляли, що українські військові контратакували на півночі від Авдіївського коксохімічного заводу. Вони змусили відступити російських загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.12.2023 07:25