Окупанти зупинили трансляцію українських телеканалів, а ЗСУ потужно били по ворогу: зведення Генштабу

Російські загарбники продовжують тероризувати місцеве населення на тимчасово окупованих територіях. У деяких населених пунктах Херсонської області вони зупинили трансляцію всіх українських телеканалів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу, пише TrueUA.

"У населених пунктах Заводівка, Горностаївка та Каїри Херсонської області окупанти зупинили трансляцію всіх українських телеканалів, транслюється лише російське телебачення", — зазначається у повідомленні.

Також зазначається, що на Херсонському напрямку окупанти не припиняють обстріли цивільного населення. Мінометних та артилерійських атак, зокрема, зазнали Саблуківка, Качкарівка, Ольгівка, Тягинка, Інгулець та Херсон.

Водночас підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу, 16 січня, вразили пункт управління, 11 районів зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів ворога.

Прогнози аналітиків щодо термінів війни в Україні

Експерти американського Інституту вивчення війни у новому звіті за 15 січня, аналізуючи ситуацію на полі бою в Україні, заявили, що зусилля Кремля щодо створення умов для затяжної війни можуть свідчити про підготовку ймовірних рішучих стратегічних дій у 2023 році. Вони назвали кілька ймовірних сценаріїв наступу, зокрема: у районі Луганської області, використання українського контрнаступу, повторний наступ з Білорусі.

Водночас видання The Times з посиланням на західну розвідку повідомило, що найближчим часом російський диктатор Володимир Путін може оголосити другу хвилю мобілізації для збільшення армії РФ. Такі дії, ймовірно, спричинені бажанням здійснити новий повномасштабний наступ на Україну. Журналісти припускають, що до цього часу в Україні якраз висохне земля, а Росії вдасться навчити й відправити на фронт до 500 тисяч нових призовників.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 16 січня провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Вище політичне та військове командування обговорило події на передовій, окремо проаналізувало ситуацію на Донеччині й Півдні.

Війна, 17.01.2023 07:08