Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ потужно вдарили по ворогу: знищені склад боєприпасів та артилерійські підрозділи

Українські військові продовжують нещадно нищити ворога. Бійці Збройнил сил України знищили одразу п'ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Крім того, протягом цієї доби, нашими захисниками було знищено сім ворожих БпЛА різних типів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили вісім пунктів управління, 13 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів, п'ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та ще дві важливих цілі противника.

Ракетні обстріли

Протягом цієї доби противник завдав шість ракетних ударів, зокрема, по містах Слов'янськ, Костянтинівка та Запоріжжя. Крім того, зафіксовано 46 авіаційних ударів та 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та пораненні серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби ворог здійснив понад 30 атак на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут та Мар’їнка. 

На Куп’янському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. 

На Лиманському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії в районі Серебрянського лісництва, успіху не мав. 

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії в районі Новомихайлівки, успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Нагадаємо, у Бахмуті російські загарбники виснажені постійними штурмами міста та мають серйозні проблеми з боєздатністю. Це обмежує можливість окупантів у цьому районі захищатися від локальних контратак Сил оборони України.

Напередодні у Збройних силах України підтвердили заяву терориста Євгена Пригожина, що з-під Бахмута втекла 72 окрема мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Раніше він поскаржився, що російські окупанти залишили "стратегічний плацдарм" й через це загинули близько 500 бойовиків ПВК "Вагнера". Зараз існує великий ризик оточення найманців з ПВК "Вагнера" у Бахмуті. Фланги, утримувані російськими військовими, тріщать. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 19:24