Фото: Facebook Рустема Умєрова

"ЗСУ прорвали другу лінію оборони ворога": Умєров заявив про план деокупації на наступний рік

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна вже розробила план щодо звільнення територій на 2024 рік. Українські захисники наразі перебувають між другою та третьою лініями оборони російських окупаційних військ.

Про це розповів міністр оборони Рустем Умєров в інтерв'ю Fox News.

Він наголосив, що Збройні сили України змогли прорвати вже другу лінію оборони й зараз перебувають перед третьою. За його словами, досягнення кордонів 1991 року залишається важливою стратегічною перемогою для України.

"Ми деокупували 50% нашої території, ми перемагаємо Росію на нашій землі, повернули територію, звільнили її. Зараз ми маємо план на 2024 рік", — зазначив міністр.

Нагадаємо, Міністерство оборони та Міністерство цифрової трансформації створили спільну робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд. Уряд залучив на це фінансування від українського бізнесу для найскладніших напрямків. Разом із міністром оборони Рустемом Умєровим очолюватиме групу глава Мінцифри Михайло Федоров. Вона працюватиме як оперативний штаб і буде координувати зусилля органів влади та військових у питаннях будівництва фортифікаційних споруд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.12.2023 12:42