Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

ЗСУ успішно захищають свої позиції на лівому березі Херсонщини, — Гуменюк

Українські захисники успішно обороняють свої позиції на лівобережжі Херсонської області та відбивають атаки росіян. Ворог при цьому зазнає втрат у живій силі та бронетехніці.

Про це заявила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, російські окупанти намагаються вибити ЗСУ з займаних позицій на лівому березі Херсонщини, але підрозділи, які утримують там свої позиції міцно тримаються і завдають втрат ворогу. 

"Навіть у складних погодних умовах нам вдається завдавати ворогу втрат, і з використанням аеророзвідки, і відповідних артилерійських систем в режимі контрбатарейної боротьби. Ті підрозділи, які утримують позиції на лівому березі також міцно тримають і завдають втрат ворогу" — заявила Гуменюк і додала, що "Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань". 

За минулу добу Сили оборони півдня завдали ворогу наступних втрат:

- 15 окупантів;

- одна гармата;

- один міномет;

- дві радіолокаційні станції “"істьонок";

- один автомобіль;

- один комплекс відеоспостереження "Муром-М".

Нагадаємо, днями окупанти провели рейд на Херсонщині: вони активно шукали на окупованих землях українське підпілля. За даними Центру національного спротиву, відряджені поліцаї зі слідчого комітету РФ провели рейд у Генічеському районі в пошуках підпілля. Під час рейду окупанти перекривали село, обшукували будинки та намагались виявити інформаторів Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.12.2023 11:43