Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили понад 90 атак та знищили позицію ППО ворога: Генштаб про ситуацію на фронті

Українські захисники відбили понад 90 ворожих атак противника за добу. Наразі противник зосередив зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Російські окупанти протягом доби завдали 40 авіаційних, 12 ракетних ударів, а також здійснили понад 100 обстрілів із РСЗВ.

У Генштабі попередили про досить високу ймовірність подальших ворожих ракетних ударів на всій території України.

Українська авіація за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження окупантів, три удари по місцях розгортання ЗРК супротивника та три удари по інших важливих об'єктах російських окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ вразили три райони зосередження особового складу противника, три пункти управління підрозділами армії РФ та розгорнуту позицію ППО ворога.

Крім того, за даними Генштабу, у тимчасово окупованій Горлівці близько 90 військовослужбовців РФ, які перебувають на лікуванні в медичних установах міста, будуть найближчим часом направлені до міста Урзуфа "для проходження ВЛК на предмет визначення придатності до подальшого проходження військової служби".

"Паралельно з цим окупанти в Горлівці отримали розпорядження щодо проведення чергової хвилі мобілізації в місті для поповнення складу підрозділів, які тимчасово виведені з зони ведення бойових дій у зв'язку з втратою боєздатності", — йдеться у зведенні.

Так, загарбники планують мобілізувати близько 500 осіб із категорій, які раніше отримали броню через обмежену або повну непридатність до військової служби.

Нагадаємо, українські прикордонники під Бахмутом ліквідували ворожий склад із боєкомплектом. У результаті вибуху також знищили шістьох загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 07:27