Фото: 117 окрема механізована бригада

ЗСУ виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту: у Генштабі назвали найгарячіший напрямок

З початку доби 27 травня відбулося 66 бойових зіткнень. Найгарячішими є Покровський та Харківський напрямок. Також ворог активізувався під Часовим Яром. Проте українські військові посилюють стійкість оборони, виснажуючи рашистів по усій лінії фронту.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. 

Ситуація на різних напрямках фронту

На Харківському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Чотири бої досі продовжуються. Ситуація тут контрольована. Ударів КАБами зазнали Вовчанськ, Липці та Старий Салтів. Їх було 17.

На Куп’янському напрямку російські загарбники за підтримки авіації, сім разів намагалися вклинитися в оборонні рубежі ЗСУ, атакуючи зокрема поблизу Петропавлівки, Степової Новоселівки, Берестового, Греківки, Дружелюбівки, Невського та біля М’ясожарівки. Зокрема, били КАБами по Озерному, Куп’янську, Петропавлівці.

На Лиманському напрямку відбулося три штурми. Тут ворог атакував у районі населеного пункту Терни. Українські війська діють активно та дають гідну відсіч рашистам.

На Сіверському напрямку ЗСУ відбили п’ять атак російських окупантів. Три ворожі штурми відбито поблизу Виїмки. Ще по одному — біля Верхньокам’янського, а також у районі Спірного.

На Краматорському напрямку наші захисники відбивали сім атак окупантів. У районі Новий, що під Часовим Яром, противник з початку доби здійснив уже п’ять штурмових дій. Ще по одній атаці проводив на Кліщіївку та Іванівське. 

На Покровському напрямку кількість ворожих штурмових дій з початку доби зросла до 16. Росіяни атакують поблизу Новоолександрівки, Калинового, Сокола, Уманського, Новоселівки Першої, Нетайлового. Ситуація напружена. По населених пунктах Сокіл і Желенне била ворожа авіація.

На Курахівському напрямку наші воїни стали на заваді вісьмом атакам противника. Ситуація тут контрольована.

На Времівському напрямку російські окупанти здійснили вже п’ять наступальних спроб. По П’ятихатках агресор бив з авіації.

На Оріхівському напрямку ворог провів одну безрезультатну атаку в районі Роботиного.

На Придніпровському напрямку, поблизу Кринок та на інших лівобережних плацдармах, відбито чотири атаки противника.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники НАТО не виконали своїх обіцянок і не надали Україні необхідне озброєння. Саме цим насамперед викликана складна ситуація на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2024 19:22