Фото: Генштаб ЗСУ

Британська розвідка оцінила ситуацію на Харківському напрямку: чи вдалося стабілізувати фронт

Українській армії вдалося стабілізувати російський наступ на Харківському напрямку. Імпульс окупантів стримав опір Сил оборони.

Відповідне зведення у соцмережі X опублікувало міністерство оборони Великої Британії.

Аналітики зазначили, що загарбники продовжують атакувати Вовчанськ, а українські військові відбивають більшість атак. У розвідці підкреслили, що окупанти, ймовірно, взяли під контроль село Бугруватка на півночі Харківщини й намагаються захопити переправу через річку Сіверський Донець. Такий хід подій загрожує флангу та тилу Сил оборони, що тримають захист у самому Вовчанську.

Також армія РФ наступає у напрямку села Липці, але суттєвого прогресу немає.

Глава Кремля Володимир Путін заявив, що його війська нібито хочуть створити "буферну зону" на півночі Харківської області. Британська розвідка переконана, що окупанти не досягли успіху.

"Північний харківський фронт, ймовірно, стабілізувався, а російський територіальний контроль фрагментований і не об’єднаний. Успіх Росії на цій осі буде обмеженим протягом наступного тижня, оскільки початковий імпульс Росії було стримано українським опором", — додали у британській розвідці.

ЗСУ стабілізували ситуацію на Харківському напрямку

Інфографіка: британська розвідка

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Харківському напрямку загроза прориву окупантів відбита, забезпечено стійку оборону. Скрізь, де загарбники продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Зокрема, ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи. Російський агресор тричі намагався штурмувати позиції наших військ. Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Разом з тим, ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці — триває бій. Водночас наші підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони. За уточненою інформацією, вчора ворог втратив на Харківському напрямку 179 осіб живої сили. Крім того, наші воїни знищили танк, бойову бронемашину, три артсистеми й шість автомобілів та спецтехніки.

Нагадаємо, під час звернення до лідерів світу президент України Володимир Зеленський повідомив, що Російська Федерація збирає ще одне угруповання військ біля кордону з нашою державою. Загарбники готують наступальну операцію за 90 кілометрів на північний захід від міста Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 14:24