Фото: president.gov.ua

Зеленський: Росія збирає сили для нового наступу на Харківщину

Російська Федерація збирає ще одне угруповання військ біля кордону з нашою державою. Загарбники готують наступальну операцію за 90 кілометрів на північний захід від міста Харків.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час звернення до лідерів світу.

"Буквально зараз, цими днями, ми захищаємось за 60 кілометрів на північний схід від цього місця від чергової спроби російського наступу", — заявив президент України.

Зеленський також заявив, що окупанти збирають інше угрупування військ біля українського кордону, щоб почати наступ.

"Росія готується до спроби наступальних дій і за 90 кілометрів звідси на північний захід (від Харкова, — ред.) — біля нашого кордону збирається ще одне угруповання військ. Той, хто все це робить, не хоче миру", — додав український лідер.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, станом на вечір 25 травня на Харківському напрямку російські загарбники продовжують здійснювати штурмові дії. Шість ворожих атак українські воїни успішно відбили, чотири ще тривають. Окупанти не полишають спроб тиснути на оборонні рубежі українських захисників на Куп’янському напрямку. Безрезультатно намагаються покращити своє тактичне положення в районах М’ясожарівки та Новоєгорівки. Загалом наростили кількість штурмових дій на цьому напрямку до 14. Половину з них підрозділи Сил оборони успішно відбили, сім ще тривають.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 25 травня заявив, що російські загарбники втратили у вісім разів більше солдатів у порівнянні з Україною під час наступу на Харківську область, який розпочався понад два тижні тому. Глава Кремля Володимир Путін не цінує життя своїх громадян — як цивільних, так і військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 10:56