Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський озвучив втрати росіян під час наступу на Харківщину: приголомшливі цифри

Російські загарбники втратили у вісім разів більше солдатів у порівнянні з Україною під час наступу на Харківську область, який розпочався понад два тижні тому. Глава Кремля Володимир Путін не цінує життя своїх громадян — як цивільних, так і військових.

Таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив в інтерв'ю виданню "Власть". Він наголосив, що російському президенту байдуже, хто якою мовою говорить.

"І скажіть, десь там дається ця статистика, йому цікаві [втрати людей] чи ні? До цього на тиждень було близько 2-3 тисячі жертв — я постійно отримую аналітику про вбивство російських військових. 2-3 тисячі сімей втратили своїх дітей. Та йому абсолютно начхати", — заявив український лідер.

Зеленський припустив, що поки окупанти гинуть, Путін сидить у СПА, що неодноразово висвітлювалось у медіа.

"Він у цей час займається зовсім іншим. Але ручки він свої маленькі не відмиє, звичайно, від цього кровопролиття", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, за даними Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 500 тисяч своїх військових — приблизно 1 140 мертвих окупантів протягом 24 травня.

Ситуація на Харківщині

Генштаб зазначає, що на Харківському напрямку з початку доби противник тричі атакував українські підрозділи. Дві штурмові дії відбито в районі Липців без успіху для противника. Ще одне бойове зіткнення триває в районі Вовчанська. Сили оборони продовжують укріплювати свої рубежі. 

За уточненими даними, за минулу добу на Харківському напрямку ворог втратив 148 окупантів, з них 35 загиблими  та 113 пораненими. Також українські воїни знищили п’ять ворожих артсистем, вісім БпЛА, п’ять автомобілів та одну одиницю спеціальної техніки. Крім того, пошкоджено: одну броньовану машину, п’ять артсистем, один засіб ППО, три автомобілі та дві одиниці спецтехніки. Уражено 24 бліндажі противника.

Нагадаємо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, припинення вогню в Україні не заважає Російській Федерації відновити наступальну кампанію зі знищення української державності, і Росія використовуватиме це для підготовки до наступальних операцій на території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2024 13:59