Фото: Білоруський Гаюн

"Зуби дракона" й фортифікаційні споруди: у Білорусі будують захисні укріплення

У Республіці Білорусь, за 20 кілометрів від кордону з Україною, з'явилася лінія протитанкових укріплень. Йдеться про так звані "зуби дракона". 

Про це повідомляє моніторингова група "Білоруський Гаюн".

Так, укріплення встановили за 10 кілометрів від міста Гомель, біля траси М8, у напрямку кордону з Україною. Зовсім поруч із "зубами" тривають будівельні роботи зі спорудження, ймовірно, фортифікаційних споруд.

"Символічно, що сьогодні вранці на засіданні Парламентської асамблеї ОДКБ Лукашенко назвав український наступ "дезінформацією" і заявив, що "жодного контрнаступу, на мій погляд, немає і бути не може". Тобто, у контрнаступ Лукашенко не вірить, але все рано вирішив перестрахуватися?" — пишуть у моніторинговій групі.

Нагадаємо, у Білорусі у прикордонних селах з Україною встановлять сирени оповіщення. Міністерство з надзвичайних ситуацій закуповує послуги з модернізації автоматизованої системи централізованого оповіщення населення прикордонних районів Гомельської області.

Відомо, що станом на початок травня в Білорусі перебувало авіаційне угруповання та угруповання наземних сил Російської Федерації. Їхня загальна чисельність — до двох тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.05.2023 17:26