Фото: соцмережі

У Білорусі масово облаштовують сиренами сповіщення прикордонні з Україною села

У Білорусі у прикордонних селах з Україною встановлять сирени оповіщення. Міністерство з надзвичайних ситуацій закуповує послуги з модернізації автоматизованої системи централізованого оповіщення населення прикордонних районів Гомельської області.

Про це повідомило місцеве видання "Флагшток".

Проєкт вартістю 433,8 тисяч білоруських рублів (понад 6,3 мільйона гривень, — ред.покриває 52 населені пункти у восьми районах області, переважно в сільській місцевості. Кошти виділять з обласного бюджету. Сирени планують розмістити на будівлях сільських рад, дитсадків, шкіл та колгоспів. Систему хочуть запустити до грудня 2023 року.

Найбільшу кількість систем оповіщення планується розмістити в Гомельському, Добруському, Брагінському, Лоєвському, Наровлянському та Єльському районах. Саме ці райони на початку 2022 року стали плацдармом для нападу російських військ на Україну.

Відомо, що на території Республіки Білорусь продовжує перебувати авіаційне угруповання та угруповання наземних сил Російської Федерації. Їхня загальна чисельність — до двох тисяч осіб.

Нагадаємо, у Білорусі помер чоловік, якого ув'язнили за "смайлик" на сатиричний малюнок на самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка. Засудженому на момент смерті був 61 рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 11.05.2023 21:59