Фото: скриншот із відео

Скільки російських військ перебуває у Білорусі: відповідь командувача Наєва (відео)

На території Республіки Білорусь продовжує перебувати авіаційне угруповання та угруповання наземних сил Російської Федерації. Їхня загальна чисельність — до двох тисяч осіб.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його інформацією, на території Брянської та Курської областей Російської Федерації перебуває угруповання чисельністю до 17 тисяч осіб. Звідти ворог продовжує наносити бомбові та ракетні удари. ЗСУ, своєю чергою, аналізують кожен повітряний удар, змінюють систему ППО та нарощують її ефективність. 

"Станом на зараз загрози наземних наступальних дій як із території Республіки Білорусь, так і з території Курської та Брянської областей, немає. Але це не означає, що ми будемо сидіти, склавши руки. Ми щодня працюємо задля зміцнення нашої оборони. Робимо все, щоби бути готовими до адекватного реагування", — сказав Наєв. 

Відзначимо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко 2 травня зібрав нараду силовиків "з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку та заходів щодо охорони державного кордону". Він заявив, що на білоруському кордоні відбуваються провокації. Також йому примарилися диверсанти.

Нагадаємо, у ніч на 3 травня 2023 року рашисти атакували України дронами-камікадзе Shahed-136/131. Їх запускали, зокрема, й з північного напрямку — Брянської області Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.05.2023 13:18