Фото ілюстративне зі соцмереж

З'явилось роз'яснення, чому військовозобов'язаним надають відстрочку на декілька днів

Багатьом військовозобов'язаним, які мають право на відстрочку і подали відповідні документи до територіальних центрів комплектування, отримали позитивне рішення лише до 12 серпня.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета".

Річ у тім, що відстрочка військовозобов'язаним надається на строк проведення мобілізації, встановлений указом президента. А він встановлюється на 90 днів.

Оскільки 90 днів з попереднього указу президента закінчується 12 серпня, відповідно, і відстрочка закінчується у цей же день. Ті особи, хто подасть пакет документів після 12 серпня отримають відстрочку до 9 листопада. Адже саме до цієї буде діяти новий указ глави держави.

Надалі таку процедуру військовозобов'язаним доведеться повторювати, адже невідомо, коли запрацює відповідний механізм з автоматичного продовження відстрочки через електронний кабінет.

Раніше повідомлялось, що закон про мобілізацію № 3633, який ухвалили у травні, визначає, що частина українців може втратити право на відстрочку з 1 серпня. Жодних змін у цьому питанні наразі немає.

Нагадаємо, що наприкінці липня у Хмельницькій області чоловік через суд зобов’язав територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надати йому відстрочку від мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.08.2024 10:06