Фото: Вікіпедія

З'явилося фото підбитого російського корабля "Самум"

З'явилося фото, як катери-буксири тягнуть російський ракетний корабель "Самум". Його підбили дроном Служби безпеки України "Морський малюк".у Чорному морі 

Фото опублікувала "Українська правда".

Зазначається, що це фото є доказом того, що "Самум" був уражений СБУ. Ушкодження російський корабель зазнав після атаки експериментального зразка морського дрона недалеко від входу у Севастопольську бухту.

Фото пошкодженого корабля Самум

Фото: "Українська правда"

Зазначимо, що 14 вересня зранку Сили оборони України вдарили по двох ворожих патрульних кораблях типу "Василій Биков" в південно-західній частині Чорного моря. Російське міноборони поскаржилося на нібито спробу ЗСУ атакувати безекіпажним катером 14 вересня ракетний корабель "Самум", але про ушкодження не повідомляли.

Також відомо, що зранку 13 вересня Збройні сили України завдали успішних ударів по засобах військово-морських сил і портовій інфраструктурі окупантів у Корабельній бухті тимчасово окупованого Севастополя. У Головному управлінні розвідки повідомили про ураження двох російських суден в Севастополі. Під час нічної атаки на суднобудівний завод вдалося пошкодити великий десантний корабель та підводний човен. Йдеться про пошкодження великого десантного корабля "Мінськ" та дизель-електричного підводного човна "Ростов-на-Дону", які перебували на ремонті в сухому доці. Також влучили в судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе у Севастополі. На його території сталося як мінімум три потужні вибухи.

Нагадаємо, що військові експерти виснули версії, як українські сили атакували Чорноморський флот окупантів у тимчасово окупованому Севастополі. За однією з них, використали ракети Storm Shadow. Водночас це могли бути й модифіковані ракети "Нептун".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2023 15:35