The Washington Post: Пхеньян має в розпорядженні ядерні боєголовки

09 СЕРПНЯ 2017 11:37

За даними американських спецслужб, на які посилається видання, в арсеналах Північної Кореї може знаходитися до 60 ядерних боєзарядів, інформує TrueUA з посиланням на Washington Post.   

КНДР вдалося створити ядерну боєголовку, яка може бути встановлена на балістичній ракеті далекого радіусу дії, вважають аналітики Розвідувального агентства Міністерства оборони США.   

Зазначається, що у американських військових доки немає даних про випробування цього пристрою.   

«ЦРУ вважає, що Північна Корея створила ядерну зброю, яка призначена для балістичних ракет, включаючи і ракети міжконтинентального класу», - приводить видання витяг з доповіді військової розвідки.   

У закритій доповіді підтверджуються також дані більш раннього дослідження американських спецслужб, що дійшли висновку, що зараз Пхеньян може мати в розпорядженні 60 ядерних боєголовок.  

На початку липня цього року офіційні особи США публічно заявляли, що випробувана владою КНДР міжконтинентальна балістична ракета може досягти цілей на континентальному узбережжі США.  

Одночасно про те, що Пхеньяну вдалося створити ядерний боєзаряд, заявили і в оборонному відомстві Японії. Представники Пентагону і Розвідувального агентства міністерства оборони США відмовилися коментувати інформацію The Washington Post.  

 Минулого тижня Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила введення нових санкцій проти Пхеньяну.   

За оцінками аналітиків, нові жорсткі заходи можуть скоротити експортні надходження КНДР на мільярд доларів в рік.

 

 

 

Світ, 09.08.2017 11:37