Фото: росЗМІ

ISW пояснив, чому Пригожин хоче відправити "вагнерівців" під Бєлгород

Очільник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин погрожує відправити своїх найманців до Бєлгородської області. Військове керівництво РФ дозволу на подібні заяви чи дії не давало.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, такі заявив Пригожина прозвучали через те, що росіяни бідкаються на питання безпеки як Бєлгородської області, так і всіх прикордонних районів країни. Ватажок "вагнерівців" заявив, що його найманці не чекатимуть запрошення чи дозволу Міноборони РФ для захисту цієї області, якщо міністерство не розв'яже питання загрози безпеці регіону.

"Погрози Пригожина засновані на скаргах інших відомих діячів інформаційного простору на те, що російська влада недостатньо зробила для захисту прикордонних територій від наслідків війни, і відображає нинішню втрату Пригожин інформаційної ініціативи", — зазначають аналітики.

Крім того, Пригожин може прагнути, щоб війська "Вагнера" взяли на себе основну або виключну відповідальність за вісь на українському полі дій.

"Пригожин може розглядати бєлгородсько-український кордон як лінію фронту, яку досить легко захищати, оскільки рейди до Росії досі відбувалися у вкрай обмежених масштабах", — йдеться у звіті.

Фахівці Інституту вважають, що розміщення "вагнерівців" на кордоні з Бєлгородом дозволило б Пригожину зберегти свою позицію командувача передових сил без виснажливих вимог проведення лобових атак у стилі живої хвилі проти сильно укріпленого українського міста.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що в російському суспільстві панує паніка та невизначеність після рейду Російського добровольчого корпусу (РДК) у Бєлгородській області РФ. Місцева влада здійснює евакуацію людей з регіону.

Додамо, 2 червня ватажок найманців ПВК "Вагнера" Євген Пригожин розповів про новий виток конфлікту з Міноборони Росії. Бойовик заявив, що шляхи відходу з Бахмута для його терористів замінували військові РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2023 07:33