Pandora Papers: у Путіна знайшли активи у Монако.

05 ЖОВТНЯ 2021 10:32

Таємні угоди і приховане майно сотень світових лідерів, політиків і мільярдерів стали надбанням громадськості завдяки одному з найбільших в історії витоків фінансових документів. Нове офшорне досьє назвали Pandora Papers.

Повідомляє TrueUA з посиланням на BBC NEWS Україна.
Ці документи пов'язують російського президента Володимира Путіна з таємними активами в Монако.
З документів Pandora Papers можна зробити висновок, що частина майна президента Росії Володимира Путіна захована в Монако - до такого висновку прийшли розслідувачі з програми BBC "Панорама".
Вони виявили зв'язок між апартаментами "близької подруги Путіна" Світлани Кривоногих в Монако з компанією, де обслуговувалися інші "друзі Путіна" Геннадій Тимченко та Петро Колбін.
Всі троє вважаються людьми, що у різний час мали дуже близькі зв'язки з Путіним.
З документів випливає, що розкішні апартаменти в Монако з видом на гавань належать Світлані Кривоногих - їх купили ще в 2003 році за 3,6 млн доларів. Мова йде про квартиру в житловому комплексі Monte Carlo Star неподалік казино Monte Carlo.
Рік тому російське видання "Проект", яке Кремль визнав небажаною організацією і заборонив, називало Кривоногих матір'ю дочки Путіна, яка нібито народилася в 2003 році. Речник Путіна Дмитро Пєсков на запитання про Кривоногих неодноразово відповідав, що ніколи не чув про таку жінку.
Як показало досьє Pandora Papers, справами Кривоногих у Монако займалася компанія Moores Rowland. Як з'ясувала "Панорама", серед її клієнтів були і Тимченко, і нині покійний Колбін. Обоє потрапили під санкції США як представники найближчого оточення Путіна.
На прохання про коментар юристи Тимченко відповіли, що їхній клієнт ніколи не порушував закон, а представники Moores Rowland повідомили, що дуже ретельно проводять оцінку нових клієнтів і завжди діють в рамках встановлених правил. А коментувати справи окремих клієнтів, за словами компанії, вона не може через конфіденційність.
Світ, 05.10.2021 10:32