Volvo і Geely прискорять розробку електрифікованих автомобілів наступного покоління

14 СЕРПНЯ 2017 13:27

Минулого місяця стало відомо, що Volvo Cars створить спільне підприємство з Geely для обміну технологіями, інформує TrueUA з посиланням на U-News.   

І ось тепер партнери оголосили про завершення формування двох нових компаній для розвитку існуючих і розробки майбутніх рішень, а також розкрили деякі нові деталі угоди.   

Говориться, що нові спільні підприємства дозволять забезпечити економію коштів за рахунок збільшення масштабу роботи, а також прискорити процес створення електрифікованих автомобілів наступного покоління.   

Спільне підприємство, що дістало назву GV Automobile Technology (Ningbo) Co. Ltd., належатиме Volvo Cars і Geely Holding в співвідношенні 50/50.    

Штаб-квартира розташується в Китаї, а в шведському Гетеборгу з'явиться додатковий офіс.   

Компанія знаходитиме найбільш вигідні варіанти взаємодії для Volvo Cars, Geely Auto і LYNK & CO (бренд створений минулого року) в частині закупівель і технологічних рішень.   

Крім того, буде сформована окрема компанія LYNK & CO, що повністю відповідає за модельний ряд автомобілів LYNK & CO і належить спільно Volvo Cars, Geely Holding і Geely Auto. Volvo Cars стане утримувачем 30 % акцій LYNK & CO, 50 % належатимуть Geely Auto, а Geely Holding стане володарем решти 20 % нової компанії.   

Треба відмітити, що Volvo Cars і Geely вже практикують обмін технологіями. Це працює на прикладі компактної модульної архітектури (CMA).  

Вона використовується у виробництві машин Volvo 40-ої серії, а також автомобілів від LYNK & CO.

 

Технології, 14.08.2017 13:27