Politico: Міністр енергетики США може подати у відставку

04 ЖОВТНЯ 2019 09:45

Міністр енергетики США Рік Перрі може подати у відставку на тлі гучного політичного скандалу, який загрожує імпічментом президенту країни Дональду Трампу, повідомляє газета Politico.

За її даними, Перрі піде зі свого поста в кінці листопада, а відомство, швидше за все, очолить його перший заступник Ден Бруйетт. Одні джерела видання стверджують, що міністр виявився «втягнутий в розслідування справи в рамках імпічменту» через поїздку до Києва на інавгурацію президента України Володимира Зеленського, інші ж кажуть, що його майбутня відставка не має ніякого відношення до України.

Тим часом, в американському Міненерго у відповідь на прохання видання Politico прокоментувати цю інформацію сказали, що нічого не знають про можливий відхід свого начальника з поста, підкресливши, що Перрі «продовжує очолювати відомство і гордий тим, що знаходиться в команді президента Дональда Трампа».

Нагадаємо, що у Вашингтоні розгорівся черговий політичний скандал після того, як американські ЗМІ повідомили, що Трамп в ході телефонної бесіди з Зеленським видав президенту України інформацію, яка може «завдати шкоди» інтересам США, а також вимагав розслідувати діяльність Джо Байдена і його сина в Україні. Після цього очолювана демократом Ненсі Пелосі Палата представників конгресу оголосила про запуск процедури імпічменту.

Політика, 04.10.2019 09:45