Фото: NASA

NASA показала, якими бувають хмари на Марсі (фото)

Хмари на Марсі подібні до хмар на Землі, але набагато тонші. Це відбувається через низькі температури та тиск на Червоній планеті. 

Про це пише SciTechDaily.    

Попри свою тонкість, ці хмари впливають на нагрівання та охолодження сучасної атмосфери. У минулому вони, ймовірно, мали більший вплив підтримку тепла, що дозволяло існувати рідкій воді на Марсі.

NASA

Фото: NASA

Також у марсіанських хмарах спостерігаються сезонні закономірності. Протягом кількох місяців у період північного літнього сонцестояння орбітальні космічні апарати спостерігають велику активність хмар між 10° південної широти й 30° північної широти. Для досліджень використовують дані, що збирає марсохід Perseverance, який досліджує кратер Єзеро.  

Вивчення хмар Марсу допомагає вченим зрозуміти атмосферу планети та те, як у ній відбувається колообіг води сьогодні. Наприклад, як водяна пара переноситься атмосферною циркуляцією і як температура та вміст води змінюються залежно від висоти висотою.

Нагадаємо, NASA готує запуск спеціального космічного корабля з віршем на його корпусі. Ракета понесе до Європи — одного з супутників Юпітера, поезію, авторства Ади Лімон, обіцяють представити протягом найближчих місяців.

 
Технології, 09.02.2023 00:43