Фото: Ада Лімон, Джерело: loc.gov

NASA відправить у космос корабель з віршем

NASA готує запуск спеціального космічного корабля з віршем на його корпусі. Поезію, авторства Ади Лімон, обіцяють представити протягом найближчих місяців. 

Про це повідомляє Бібліотека Конгресу США

Ідея виникла під час підготовки до космічної місії Europa Clipper — польоту до одного з основних супутників планети Юпітер – Європи. Старт космічного корабля заплановано на жовтень 2024 року. За розрахунками NASA 2030 року він вийде на орбіту Юпітера та облетить Європу, щоб зібрати дані, необхідні науковцям для розуміння того, чи придатна вона для життя.

Відомо, що на корпусі космічного апарату буде вигравійовано вірш американської поетеси Ади Лімон. Саме її у липні 2022 року обрала Бібліотека Конгресу одним з 24 поетів-лауреатів США. Такий вибір пояснили тим, що її "захопливі вірші доступні, допомагають зрозуміти, де ми перебуваємо і з ким ділимо наш світ".

Нагадаємо, за останні три роки у космосі відбулось 25 дуже потужних швидких радіосплесків які продовжують повторюватися. Їх виявили астрономи, які назвали ці хвилі найзагадковішими астрономічними явищами станом на сьогодні.

Технології, 03.02.2023 06:28