JBL представила навушники з сонячною панеллю

18 ГРУДНЯ 2019 09:43

Компанія JBL представила бездротові навушники REFLECT Eternal з сонячною панеллю для підзарядки

Робочий прототип навушників поки не продемонстрований, але вони вже зібрали необхідну кількість заявок на краудфандінговому майданчику Indiegogo. Поставки JBL планує почати в жовтні наступного року.

Більшість сучасних пристроїв (смартфонів, розумних годин або браслетів, бездротових навушників, зовнішніх акумуляторів і так далі) вимагає підзарядки раз в пару днів. Це доставляє багато незручностей, тому що за всіма гаджетами доводиться стежити окремо, а заряджаються вони часто за допомогою різних кабелів. Крім того, під час зарядки деякими з них не можна користуватися.

Нові бездротові навушники JBL при деяких умовах годі й заряджати взагалі: на зовнішній стороні дужки в пристрої розташовується сонячна панель. Ємністю акумулятора самих навушників - 700 міліампер-годин: цього повинно вистачати приблизно на добу використання.

JBL стверджує, що разом з сонячною панеллю годину перебування на вулиці забезпечує до 42 годин роботи при середньому використанні протягом 3,5 години в день, а при знаходженні на вулиці від 2,5 годин і більше сонячна панель буде повністю забезпечувати влаштування необхідною енергією. При цьому JBL розраховує ці значення виходячи з освітленості в 50 тисяч люкс - його можна досягти при прямому сонячному світлі, але не в тіні.

Якщо зарядки від світла недостатньо, навушники можна підключити до мережі через USB-C і повністю зарядити за дві години. Навушники підключаються до смартфону, ноутбука або іншого пристрою через Bluetooth 5.0 і крім відтворення звуку підтримують роботу голосових помічників Google Assistant і Amazon Alexa (Відео з You Tube).

Варто відзначити, що за даними Indiegogo поки розробники не продемонстрували робочий прототип навушників, але на момент написання замітки навушники вже зібрали потрібну кількість клієнтів на Indiegogo. Ранні покупці можуть замовити навушники за 99 доларів, а їх поставки повинні початися в жовтні 2020 року.

Технології, 18.12.2019 09:43