Sikorsky представив проект швидкісного гелікоптера-розвідника

14 ЖОВТНЯ 2019 20:53

Американська компанія Sikorsky представила проект перспективного швидкісного вертольота-розвідника Raider-X.

Як пише Breaking Defense, нову машину, яка створюється із застосуванням технологій прототипу S-97 Raider, компанія запропонувала Армії США на конкурс FARA.

Конкурс FARA проводиться Армією США в рамках більш масштабного тендеру FVL, який передбачає розробку і виробництво п'яти типів нових літальних апаратів для армійської авіації: від легких розвідувальних і середніх ударних до важких транспортних. За підсумками конкурсу переможець повинен буде створити вертоліт, здатний виконувати польоти не швидкості не менше 205 вузлів (380 кілометрів на годину).

У квітні поточного року Армія США уклала з п'ятьма компаніями контракти на розробку проектів швидкісних вертольотів-розвідників, які в перспективі повинні будуть замінити списані OH-58D Kiowa Warrior.

Угоди були підписані з компаніями AVX Aicraft, Bell Helicopter, Boeing, Karem Aircraft і Sikorsky. Всі учасники конкурсу повинні будуть захистити проекти нових вертольотів в 2020 році.

Перспективний швидкісний вертоліт Raider-X зможе розвивати швидкість понад 205 вузлів (близько 380 кілометрів на годину). Апарат передбачається створити по соосной схемою з штовхає повітряним гвинтом. Корпус вертольота буде виконаний «граненим» для зменшення його ефективної площі розсіювання. У машині також будуть застосовуватися інші технології малопомітності.

Кабіна вертольоту буде виконана з посадкою льотчиків пліч-о-пліч. За кабіною пілотів буде розміщено універсальне відділення, в якому можна буде перевозити десант або озброєння.

Перспективна машина буде на 27 відсотків більше, ніж прототип швидкісного вертольота-розвідника S-97. Інші подробиці про Raider-X не уточнюються.

Технології, 14.10.2019 20:53