Фото: Facebook сторінка Андрія Холодова

Рада припинила депутатські повноваження "слуги" Холодова

Нардепа Андрія Холодова позбавили депутатських повноважень. У середу, 9 серпня, Верховна Рада проголосувала за відповідне рішення.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

"Парламент достроково припинив депутатські повноваження народного депутата України Холодова А.І", — йдеться у повідомленні.

За словами Железняка, за постанову проголосувало 308 депутатів. 

Скандал з Холодовим

Розслідувачі "Схем" встановили, що народний депутат виїхав з України у січні 2023 року і відтоді не повертався. Попередньо, він живе на Кіпрі.

За інформацією ЗМІ, востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Уранці того дня він на автомобілі Mercedes GLS 450 перетнув кордон через пункт пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. До цього нардеп виїжджав за кордон 17 грудня, а потім повернувся 11 січня і пробув в Україні 10 днів.

За даними "Схем", Холодов перебуває з сім’єю на Кіпрі, де у нього є маєток. Журналісти з’ясували, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес. Також журналісти зазначають, що дружина нардепа є кумою Оксани Марченко — дружини співзасновника забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука. У Відні вона також володіє салоном весільних і вечірніх суконь на вулиці Вальфішгассе в центрі міста. Сам же нардеп на зв'язок не виходив і не відповідав ні на дзвінки, ні на листи журналістів.

1 серпня звернення Холодова опублікувала речниця партії "Слуга народу" Юлія Палійчук. У тексті він пояснив, що складає депутатські повноваження тому, не може "суміщати обов'язки глави сім'ї, займатись лікуванням дружини, дитини та одночасно бути присутнім на всіх засіданнях Верховної Ради". Він розповів, що в його родину нібито "прийшла хвороба".

Нагадаємо, напередодні Давид Арахамія ініціював виключення із фракції "Слуга народу" депутата Богдана Торохтія. Таке рішення повʼязане із збагаченням останнього під час війни та виїзду його на відпочинок у Болгарію під час воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2023 13:33