Фото:parlament.ua

Відпочинок Холодова на Кіпрі: нардеп пояснив, чому складає повноваження

Народний депутат Андрій Холодов надіслав фракції "Слуги народу" пояснення, чому складає свої повноваження. Напередодні розгорівся скандал через його відпочинок на Кіпрі під час війни.

Текст звернення оприлюднила в Telegram речниця партії Юлія Палійчук.

Холодов пояснив, що не може "суміщати обов'язки глави сім'ї, займатись лікуванням дружини, дитини та одночасно бути присутнім на всіх засіданнях Верховної Ради". Він розповів, що в його родину нібито "прийшла хвороба".

"Тому я прийняв рішення скласти повноваження народного депутата, щоб моє місце зайняла людина, яка може цілком присвятити себе цій роботі. Прошу підтримати мою заяву про складання повноважень народного депутата при голосуванні під час пленарного засідання Верховної Ради", — написав нардеп.

Андрій Холодов пояснив, чому складає повноваження нардепа

Скріншот з Telegram Юлії Палійчук

Скандал з Холодовим

Розслідувачі "Схем" встановили, що народний депутат виїхав з України у січні 2023 року і відтоді не повертався. Попередньо, він живе на Кіпрі.

За інформацією ЗМІ, востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Уранці того дня він на автомобілі Mercedes GLS 450 перетнув кордон через пункт пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. До цього нардеп виїжджав за кордон 17 грудня, а потім повернувся 11 січня і пробув в Україні 10 днів.

За даними "Схем", Холодов перебуває з сім’єю на Кіпрі, де у нього є маєток. Журналісти з’ясували, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес. Також журналісти зазначають, що дружина нардепа є кумою Оксани Марченко — дружини співзасновника забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука. У Відні вона також володіє салоном весільних і вечірніх суконь на вулиці Вальфішгассе в центрі міста. Сам же нардеп на зв'язок не виходив і не відповідав ні на дзвінки, ні на листи журналістів.

Нагадаємо, Холодов — не перший "слуга народу", який втрапив у скандал через виїзд за кордон. Так, 25 липня блогер Антон Швець опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомогло нардепу Александру Дубінському виїхати за кордон. За словами блогера, він вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

А 26 липня з'явились скріншоти з соцмереж жінки, яка, ймовірно, перебуває у романтичних стосунках з Олександром Дубінським. Згідно зі світлинами, нардеп відпочиває в Іспанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.08.2023 22:55