Фото: parlament.ua

Живе на Кіпрі і будує бізнес: журналісти викрили ще одного "слугу"-втікача

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов виїхав з України у січні 2023 року і відтоді не повертався. Журналісти встановили, що він живе на Кіпрі.

Про це повідомляють розслідувачі програми "Схеми".

За інформацією ЗМІ, востаннє Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Уранці того дня він на автомобілі Mercedes GLS 450 перетнув кордон через пункт пропуску "Порубне" в Чернівецькій області. До цього нардеп виїжджав за кордон 17 грудня, а потім повернувся 11 січня і пробув в Україні 10 днів.

За даними "Схем", Холодов перебуває з сім’єю на Кіпрі, де у нього є маєток. Журналісти з’ясували, що Холодов за кордоном розбудовує сімейний бізнес.

маєток Холодова на Кіпрі

Фото: "Схеми"

Зокрема, його дружина стала співвласницею салону краси LA SALUTE Sport&Beauty у Відні.

салон дружини Андрія Холодова

Фото: "Схеми"

Журналісти зазначають, що дружина нардепа є кумою Оксани Марченко — дружини співзасновника забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя", кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука. У Відні вона також володіє салоном весільних і вечірніх суконь на вулиці Вальфішгассе в центрі міста.

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко у коментарі "Схемам" зазначив, що він не знає, де Холодов. Сам же нардеп на зв'язок не виходить і не відповідає ні на дзвінки, ні на листи журналістів.

Нагадаємо, Холодов — не перший "слуга народу", який втрапив у скандал через виїзд за кордон. Так, 25 липня блогер Антон Швець опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомогло нардепу Александру Дубінському виїхати за кордон. За словами блогера, він вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

А 26 липня з'явились скріншоти з соцмереж жінки, яка, ймовірно, перебуває у романтичних стосунках з Олександром Дубінським. Згідно зі світлинами, нардеп відпочиває в Іспанії.

Додамо, 28 липня суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Юрію Арістову. Арістов підозрюється у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах в Індійському океані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2023 23:26