Фото: Вікіпедія

Суд обрав запобіжний захід екс-нардепу Арістову, який відпочивав на Мальдівах

У п'ятницю, 28 липня, суд обрав запобіжний захід колишньому народному депутату Юрію Арістову. 

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

"За матеріалами ДБР та клопотанням Генерального прокурора сьогодні Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання народному депутату", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Арістов підозрюється у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах в Індійському океані.

Відпочинок Арістова на Мальдівах: що відомо

Вже колишнього заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрія Арістова заскочили під час відпочинку на Мальдівах в середині липня. За інформацією розслідувачів, працівники Waldorf Astoria Maldives підтвердили, що Арістов був їхнім гостем, але на той час вже виселився.

Крім того, розслідувачі звернулися за коментарем і до самого Арістова, але на дзвінки журналістів він не відповів. Пізніше прес-секретар нардепа Оксана Омельченко все ж перетелефонувала до редакції, але не змогла відповісти на запитання, де зараз її керівник — в Україні чи ще на Мальдівах — і попросила надіслати журналістський запит. Згодом з'явилося фото заяви Арістова, що він складає депутатські повноваження.

Правоохоронці також встановили, що 10 липня 2023 року, перебуваючи за кордоном, депутат дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 включно. При цьому, до електронної системи охорони здоров’я було ймовірно внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався.

Після суспільного розголосу про закордонний відпочинок Арістова під час війни у фракції ініціювали його виключення. Вже 27 липня Арістова позбавили мандата.

Нагадаємо, 27 липня Юрію Арістову повідомили про підозру у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України). Зазначимо, що частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України — складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів — передбачає покарання штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2023 18:00