Фото: Facebook Юрія Арістова

Колишньому "слузі" Арістову, який відпочивав на Мальдівах, повідомили про підозру

Колишньому народному депутату від "Слуги народу" й екс-заступнику голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрію Арістову повідомили про підозру у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України). Зокрема, йдеться про відомості щодо терміну його перебування за кордоном, мети відрядження, країни перебування та часу повернення до України.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань. За даними відомства, протиправні дії екс-нардеп вчинив для відпочинку з сім’єю в одному із готелів на території Мальдівської Республіки. Справу порушили ще 25 липня. 

В межах розслідування слідчі Бюро з'ясовують, у який спосіб Арістов зміг опинитися на відпочинку на Мальдівах попри те, що посадовцям заборонено виїжджати за кордон під час дії воєнного стану. Правоохоронці вивчають обставини внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів про його виїзд.

Юрій Арістов

Фото: прес-служба ДБР

Зокрема, слідство встановило, що Арістов разом з сім’єю — дружиною та дітьми — до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives приватного острова Ітхаафуші.

"Тож слідством підтверджено, що у період з 5 червня по 22 липня 2023 року він перебував за межами України. Депутат виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження з метою поглиблення двостороннього співробітництва з Урядом Литовської Республіки. 10 липня 2023 року, перебуваючи за кордоном, депутат дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 включно. При цьому до електронної системи охорони здоров’я було ймовірно внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався", — повідомили у ДБР.

Зазначимо, що частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України — складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів — передбачає покарання штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Докладніше: https://kodeksy.com.ua/kriminal_nij_kodeks_ukraini/statja-366.htm

Відпочинок Арістова на Мальдівах: що відомо

Вже колишнього заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрія Арістова заскочили під час відпочинку на Мальдівах в середині липня. За інформацією розслідувачів, працівники Waldorf Astoria Maldives підтвердили, що Арістов був їхнім гостем, але на той час вже виселився.

Крім того, розслідувачі звернулися за коментарем і до самого Арістова, але на дзвінки журналістів він не відповів. Пізніше прес-секретар нардепа Оксана Омельченко все ж перетелефонувала до редакції, але не змогла відповісти на запитання, де зараз її керівник — в Україні чи ще на Мальдівах — і попросила надіслати журналістський запит. Згодом з'явилося фото заяви Арістова, що він складає депутатські повноваження.

Нагадаємо, що після суспільного розголосу про закордонний відпочинок Арістова під час війни у фракції ініціювали його виключення. Вже 27 липня Арістова позбавили мандата

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.07.2023 19:37