Фото: Facebook Юрія Арістова

Рада позбавила повноважень нардепа Арістова, який відпочивав на Мальдівах

У четвер, 27 липня, Верховна Рада на засіданні позбавила мандата нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова. Відомо, що раніше вже колишній заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки попри заборону виїхав на відпочинок на Мальдіви.

Про це повідомив у Telegram-каналі нардеп Ярослав Железняк.

Напередодні проект постанови про позбавлення повноважень Арістова був опублікований на сайті Верховної ради.

"Рада достроково позбавила депутатських повноважень Арістова. За — 320", — йдеться в повідомленні. Зазначимо, що двоє депутатів утримались.

Железняк додає, що у парламенті новий антирекорд кількості нардепів у парламенті — 403.

Верховна Рада позбавила Юрія Арістова повноважень

Фото: Telegram Ярослав Железняк

Зазначимо, що 26 липня стало відомо, що працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України розпочали розслідування законності виїзду на відпочинок Юрія Арістова. Генеральний прокурор України порушив кримінальне провадження щодо внесення неправдивих відомостей до документів для виїзду за кордон. Слідчі з'ясовують, яким чином він зміг опинитися на відпочинку на Мальдівах попри заборону на виїзд посадовцям за кордон.

Відпочинок Арістова на Мальдівах: що відомо

Заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа партії "Слуга Народу" 48-річного Юрія Арістова заскочили під час відпочинку на Мальдівах. За інформацією розслідувачів, Арістова в середині липня бачили у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, який розташований на приватному острові Ітхаафуші, Мальдіви. Працівники курорту підтвердили, що Арістов справді був їхнім гостем, але вже виселився.

Крім того, розслідувачі звернулися за коментарем і до самого Арістова, але на дзвінки журналістів він не відповів. Пізніше прес-секретар нардепа Оксана Омельченко все ж перетелефонувала до редакції, але не змогла відповісти на запитання, де зараз її керівник — в Україні чи ще на Мальдівах — і попросила надіслати журналістський запит. Згодом з'явилося фото заяви Арістова, що він складає депутатські повноваження.

Нагадаємо, у лютому нардеп від "Слуги народу" Олександр Трухін склав мандат. Він визнав, що пропонував поліцейським хабар під час скоєння ДТП у серпні 2021 року поблизу Києва. Тоді постраждали шестеро людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.07.2023 13:47