Фото: ОК "Північ"

Politico: США готуються до сценарію "замороженого конфлікту" в Україні

У Білому домі розглядають ймовірність, що російсько-українська війна перетвориться на заморожений конфлікт, який триватиме багато років.

Про це повідомляє Politico з посиланням на офіційних осіб США.

"Варіанти, які обговорювали в адміністрації Байдена щодо довгострокового заморожування, включають, де встановити потенційні лінії, які Україна та Росія погодились би не перетинати, але які не повинні бути офіційними кордонами", — ідеться в публікації.

За інформацією джерел видання, це сценарій, який може виявитися найбільш реалістичним довгостроковим результатом, враховуючи, що ні Київ, ні Москва, схоже, не схильні коли-небудь визнавати поразку. Видання вказує, що це "також стає дедалі ймовірнішим на тлі зростаючого розуміння в адміністрації президента США того, що майбутній український контрнаступ, можливо, не завдасть смертельного удару Росії".

Заморожений конфлікт, як зазначає американське видання, також може стати "політично приємним довгостроковим результатом для Сполучених Штатів та інших країн, які підтримують Україну". Чиновник вказує, що таке планування стає все більшою увагою адміністрації Байдена.

"Ми плануємо на довгострокову перспективу, незалежно від того, має це вигляд замороження або розмороження", — сказав американський чиновник, знайомий з дискусіями адміністрації Байдена щодо України. 

Нагадаємо, українські воїни взяли під контроль південно-західну частину Бахмута та просуваються вперед на окремих ділянках міста. Ворог впродовж дня інтенсивно обстрілював позиції наших бійців на цьому напрямку. 

Додамо, аналітики ISW вважають, що Росія посилює наступ в районі Бахмута. У відповідь на контратаки бійців ЗСУ навколо міста армія окупантів перекинула на лінію зіткнення чотири додаткові батальйони. Експерти відзначають, що російське військове командування протягом останніх тижнів, ймовірно, вирішило підготуватися до можливих українських контрнаступальних операцій. Однак ситуація у Бахмуті й перегрупування військ на цю ділянку фронту може підірвати стабільність лав окупантів на інших відрізках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 18.05.2023 22:22