Фото: "Київмедіа"

У храмах УПЦ МП збирають гроші на заставу Паші "Мерседесу" (фото)

Вірянам Української православної церкви Московського патріархату пропонують долучитися до збору грошей на заставу для екс-намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла Лебедя (Паші "Мерседеса"). У храмах встановили спеціальні скриньки.

Про це розповів речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, який напередодні зробив фото скриньок у храмі святого Агапіта Печерського у Лаврі.

"Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних Сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, — у Києво-Печерській Лаврі адепти московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента Кремля!!! так званого "митрополита Павла" — громадянина Петра Лебедя, як він сам просив його називати не "Паша "Мерседес", а "Паша Тесла", — йдеться у повідомленні Ковальова.

храм УПЦ МП

Фото Андрія Ковальова

У коментарях дописувачі жартують, що сума застави, яка становить 33 мільйони гривень, у скриньку не поміститься.

Справа Паші "Мерседеса": що відомо

1 квітня правоохоронці повідомили про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Його звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі, виправдовуванні і запереченні збройної агресії РФ проти України. Тоді Шевченківський суд Києва ухвалив рішення про призначення йому 60 днів домашнього арешту з носінням електронного браслета. 

Сам Паша "Мерседес" відмовився у залі суду надягати електронний браслет, аргументуючи тим, що йому це протипоказано за станом здоров'я. 

21 квітня Київський апеляційний суд залишив Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом, З0 червня запобіжний захід продовжили. 13 липня Служба безпеки України викрила митрополита Павла на нових фактах підривної діяльності проти України. Він заперечив існування України як суверенної держави.

Нагадаємо, під час засідання суду екс-намісник Лаври поскаржився, що він вже не Паша "Мерседес, а Паша "Тесла", вказуючи на електронний браслет. Також у залі суду митрополит нарікав на "важкі" умови запобіжного заходу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.07.2023 13:31