Скріншот з відео

"Я — Паша "Тесла": митрополит УПЦ МП бідкається, що вже не "Мерседес"

Суд 30 червня продовжив цілодобовий домашній арешт до осені для митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павлу (Паша "Мерседес"). Тим часом лише тепер з'явилося відео, як він скаржився під час судового засідання на "нелегкі" умови перебування під арештом.

У залі суду митрополит УПЦ МП Павло, якого слідство підозрює у виправданні агресії Російської Федерації та розпалюванні релігійної ворожнечі, нарікав на "важкі" умови запобіжного заходу. 

"Я вже не Паша Мерседес, я вже Тесла", — сказав митрополит, демонструючи електронний браслет. Зазначимо, що Павло отримав своє прізвисько Паша "Мерседес", бо користується розкішними автомобілями марки Mercedes-Benz.

Що відомо про справу Паші "Мерседеса"

Вранці 1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України. Шевченківський суд Києва ухвалив рішення призначити йому 60 днів домашнього арешту з носінням електронного браслета. 

Лебідь відмовився у залі суду надягати електронний браслет. За словами священнослужителя, йому протипоказано вдягати електронний браслет на ногу за станом здоров'я. Паша "Мерседес" зазначив, що у нього проблеми із венами, тому вдягнути браслет на ногу він не може. Згодом він поскаржився, що в будинку у селі Вороньків Київської області, де, згідно з ухвалою суду, він має перебувати, немає умов для проживання.

Нагадаємо, 21 квітня Київський апеляційний суд залишив Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції. З0 червня запобіжний захід продовжили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2023 14:54