Скріншот з відео

Візит Паші "Мерседеса" в Лавру: у Офісі генпрокурора пояснили нюанси

Низка Telegram-каналів та медіа поширили інформацію про те, що митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу Лебедю не продовжили запобіжний захід. Його підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні злочинних дій Росії.

Ця інформація не відповідає дійсності, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври обрано запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Строк цього запобіжного заходу закінчується 1 липня 2023 року. Згідно з ухвалою суду, підозрюваного зобов’язали носити електронний засіб контролю та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілими у справі.

"Прокурором ще 26 червня 2023 року подано до суду клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу. Судове засідання призначено на 30 червня 2023 року на 11:30 в Солом’янському районному суді Києва. Сьогодні підозрюваний прибув до СБУ у Києві за викликом слідчого для проведення слідчих дій. Там йому повторно вручили клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу", — йдеться в повідомленні.

Що відомо про справу Паші "Мерседеса"

Вранці 1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України. Шевченківський суд Києва ухвалив рішення призначити йому 60 днів домашнього арешту з носінням електронного браслета. 

Лебідь відмовився у залі суду надягати електронний браслет. За словами священнослужителя, йому протипоказано вдягати електронний браслет на ногу за станом здоров'я. Паша "Мерседес" зазначив, що у нього проблеми із венами, тому вдягнути браслет на ногу він не може. Згодом він поскаржився, що в будинку у селі Вороньків Київської області, де, згідно з ухвалою суду, він має перебувати, немає умов для проживання.

Нагадаємо, 21 квітня Київський апеляційний суд залишив Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.06.2023 19:22