Фото: скріншот

"Я за державу вболіваю": митрополит Павло "вскипів" після продовження домашнього арешту

Суд продовжив митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу (Петру Лебідю) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє "Суспільне".

Відповідне рішення ухвалили судді Соломʼянського районного суду міста Києва. Вони продовжили цілодобовий домашній арешт до 1 липня із зобов’язанням носити браслет. Зазначається, що прокурори просили продовжити запобіжний захід, адже досудове розслідування за підозрою у виправдовуванні збройної агресії РФ та приниженні громадян через релігійні переконання триває, а Петро Лебідь може впливати на свідків.

"Просимо до 1 липня продовжити домашній арешт, за підозрою Петра Лебідя, у виправдовуванні збройної агресії і принижуванні громадян у зв'язку з релігійними переконаннями. Досудове розслідування триває, під час слідчих дій, встановлено, що може впливати на свідків", — сказав у клопотанні прокурор Євген Завістовський.

Сам митрополит Павло під час засідання заперечував зв’язки з Московським патріархатом, а також висловлював обурення через прізвисько "Паша Мерседес". 

"Те, що нам приліпили прокурори Московський патріархат, і те, що я розпалюю ворожнечу — неправда. Ми ісповідуємо миролюбство. Я не згідний з прокурором. Я за два місяці нічого не порушував. Я за державу вболіваю, хочу закінчення російської агресії. На основі чого мені приписують запобіжний захід? Я зрозумів, що це політичне", — обурився підозрюваний.

Що відомо про справу Паші "Мерседеса"

Вранці 1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України.

Шевченківський суд Києва ухвалив рішення призначити йому 60 днів домашнього арешту з носінням електронного браслета. 

Лебідь відмовився у залі суду надягати електронний браслет. За словами священнослужителя, йому протипоказано вдягати електронний браслет на ногу за станом здоров'я. Паша "Мерседес" зазначив, що у нього проблеми із венами, тому вдягнути браслет на ногу він не може.

Згодом він поскаржився, що в будинку у селі Вороньків Київської області, де, згідно з ухвалою суду, він має перебувати, немає умов для проживання.

У п'ятницю, 21 квітня, Київський апеляційний суд залишив митрополита УПЦ Московського патріархату Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2023 17:37