Фото: скріншот з відео

Суд залишив Пашу "Мерседеса" під домашнім арештом: священник роздав яйця після вироку (відео)

У п'ятницю, 21 квітня, Київський апеляційний суд залишив митрополита УПЦ Московського патріархату Павла Лебедя під цілодобовим домашнім арештом. Ідентичний запобіжний захід обрав і суд першої інстанції.

Про це повідомляє hromadske.ua.

Адвокати священнослужителя Московської церкви вимагали скасувати запобіжний захід, хоча прокурори вважали його обґрунтованим.

Суд таки скасував ухвалу попередньої інстанції, але залишив чинним цілодобовий домашній арешт для Лебедя: митрополит повинен носити електронний браслет до 30 травня поточного року.

Цікаво, що захист підсудного вказував на проблеми зі здоров'ям у Лебедя, а також те, що священнослужитель не мешкає в тому будинку, де він нині мусить перебувати. Представники Павла наголошували, що він ніколи не притягувався до відповідальності, а ще майже 30 років обіймає авторитетну посаду — намісника Успенської Києво-Печерської лаври.

Апеляційну скаргу розглядала колегія суддів під головуванням судді Тетяни Росик. Остання зачитала вирок Павлу Лебедю.

"Суд ухвалив рішення щодо перебування підозрюваного Лебедя Петра Дмитровича під домашнім арештом. Ухвала апеляційного суду набуває законної сили з моменту оголошення. Оскарженню у касаційному порядку не підлягає", — сказала суддя.

Вже після вироку суду Павло Лебідь почав роздавати всім присутнім великодні яйця: прокурору подарував, як сам зазначив, "найбільше". Подарунок дістався і судді Апеляційного суду. Також він заявив журналістам, що "нічого не має проти" рішення феміди.

Що відомо про справу Паші "Мерседеса"

Вранці 1 квітня Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу. Йому інкримінують розпалювання релігійної ворожнечі, виправдовування і заперечення збройної агресії РФ проти України.

Шевченківський суд Києва ухвалив рішення призначити йому 60 днів домашнього арешту з носінням електронного браслета. 

Лебідь відмовився у залі суду надягати електронний браслет. За словами священнослужителя, йому протипоказано вдягати електронний браслет на ногу за станом здоров'я. Паша "Мерседес" зазначив, що у нього проблеми із венами, тому вдягнути браслет на ногу він не може.

Згодом він поскаржився, що в будинку у селі Вороньків Київської області, де, згідно з ухвалою суду, він має перебувати, немає умов для проживання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 14:59