NASA відправить марсоход на Червону планету для пошуку життя

03 ЛИСТОПАДА 2017 19:29

Новий марсоход NASA стане витвором інженерного мистецтва. Згідно з планами космічного агентства, їх наступний марсоход відправиться на Червону планету в липні 2020 року. Апарат все ще знаходиться у виробництві, але співробітники NASA періодично публікують інформацію, що проливає світло на те, яким він у результаті стане. Поки ще безіменний марсоход буде буквальне під зав'язку напханий сучасним устаткуванням і новими технологіями. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на NASA.

Марсоход розробляють співробітники Jet Propulsion Laboratory в місті Пасадена, штат Каліфорнія. Поки апарат значиться під кодовою назвою Mars 2020, але згодом розробники планують придумати для нього доброзичливіше ім'я, що запам'ятовується, як це було у випадку з Curiosity.

Як і його попередник, Mars 2020 борознитиме простори Марса у пошуках життя, а також досліджувати марсіанський грунт, атмосферу і різні природні феномени. І для цього у марсохода буде безліч нових корисних приладів.

Марсоход буде обладнаний 23 різними камерами, а це на 6 більше, ніж є у Curiosity. Дев'ять камер виконуватимуть інженерні завдання, сім - наукові, а решта 7 відстежуватиме процес переміщення Mars 2020 по поверхні планети.

Під час спуску марсохода на поверхню планети камери відстежуватимуть процес розкриття парашута. Ці «очі» дозволять марсоходу створювати панорами Червоної планети у високому розділенні, швидко виявляти на своєму шляху перешкоди, а також вивчати поверхню в найдрібніших деталях. 

Технології, 03.11.2017 19:29