BMW запропонувала вбудувати бездротову зарядку в підніжку електромотоцикла

28 ГРУДНЯ 2019 18:54

BMW в одному з патентів запропонувала використовувати для підзарядки електро-мотоциклів підніжку з бездротовою зарядкою.

Передбачається, що така схема підзарядки буде зручна, оскільки знімає необхідність у якомусь додатковому підключенні мотоцикла в мережу, повідомляє Electrek з посиланням на страхову компанію Bennetts.

Висока роздрібна вартість серійних моделей і довгий процес зарядки - дві ключові проблеми сучасного електричного транспорту. І якщо рішення проблеми високої ціни в основному зав'язано на економіку і розвиток ринку, то з зарядкою трохи складніше - просто «залити в бак електрики» не вийде, тому тут електромобілі традиційно програють звичайним авто.

Інженери постійно шукають різні рішення цієї проблеми і частково її можна було б вирішити, заряджаючи електротранспорт при кожній (нехай і короткої) зупинці, але в реальності люди, швидше за все, не будуть при п'ятихвилинної зупинці діставати зарядний пристрій і шукати розетку.

Цю проблему можна вирішити за допомогою бездротових зарядок, які можна вмонтувати прямо в дорожнє покриття - в минулому подібну розробку тестували, наприклад, інженери проекту безпілотних автомобілів Google (сьогодні це компанія Waymo). Тепер стало відомо про схожу концепцію від BMW.

Згідно з опублікованою інформацією, приймаючу котушку пропонується вбудувати прямо на майданчик підніжки мотоцикла. Таким чином вдасться досягти мінімальної відстані проміжній котушкою, що має підвищити ефективність зарядки в порівнянні з установкою котушки в нижній частині рами мотоцикла. При регулярному використанні такої схеми власник мотоцикла, імовірно, зможе взагалі не користуватися традиційним зарядним пристроєм.

З інших незвичайних ідей «заправки» електромобілів можна згадати повну заміну акумулятора електромобіля, яку Tesla показала в роботі ще в 2014 році, проте система так і не отримала подальшого розвитку.

Технології, 28.12.2019 18:54