Cassini здійснила прощальний проліт над Титаном

12 ВЕРЕСНЯ 2017 17:08

 

Станція Cassini, яка на даний момент знаходиться на завершальному етапі своєї місії у системі Сатурна, здійснила прощальний проліт над Титаном, повідомляє TrueUA з посиланням на NASA.  

Станція пролетіла на відстані 119 тисяч кілометрів від поверхні супутника Сатурна о 22:00 за Києвом 11 вересня. Очікується, що Cassini вступить у контакт із Землею близько 4 ранку за Києвом 13 вересня і почне передачу даних і зображень, отриманих під час прольоту. Вчені вивчать навігаційні дані станції для того, щоб впевнитись у тому, що вона лягла на правильний курс для входження у верхні шари Сатурна.  

Інженери назвали проліт станції над Титаном «прощальним поцілунком», він дає Cassini необхідний для занурення в атмосферу Сатурна гравітаційний поштовх. 15 вересня Cassini згорить в атмосфері газового гіганта.  

Космічна станція Cassini-Huygens, вартість якої складає більше 3 мільярдів доларів, була запущена в космос в 1997 році для дослідження Сатурна і його супутника Титана.  

Cassini названа на честь італійського науковця Жана Доменіко КАССІНІ, який довів, що кільце Сатурна складається з двох частин, розділених темною смугою (розподіл КАССІНІ), а також передбачав, що кільця Сатурна складаються з часток різних розмірів.  

Cassini-Huygens – одна з найбільш грандіозних космічних  станцій, що були запущені в космос.   

Вона наповнена величезною кількістю інструментів і камер для точних вимірювань і високоякісних знімків в різних атмосферних умовах і спектрі кольору.  

Космічна станція складається з орбітальної станції Cassini (побудована NASA) і зонда Huygens (European Space Agency).  

Місія Cassini є спільним проектом NASA, ЄКА (Європейське космічне агентство) та Італійського космічного агентства.  

Одне з досягнень вчених NASA, досліджують фотографії з Cassini, - виявлення рідкої води в глибині Титану.   

Також раніше NASA опублікувало небувало чіткі фото кілець Сатурна.  

 

Технології, 12.09.2017 17:08