COVID-19: перший випадок смерті в Латинській Америці

08 БЕРЕЗНЯ 2020 13:39

Перший випадок смерті пацієнта в зв'язку з пневмонією, викликаною коронавірусом нового типу, зареєстрований в Латинській Америці.

64-річний чоловік, який повернувся з поїздки в Європу 25 лютого, помер в Аргентині. Медики підкреслюють, що пацієнт страждав декількома хронічними захворюваннями, включаючи діабет і гіпертонію. За даними міністерства охорони здоров'я, COVID-19 підтверджений у 8 чоловік. Стурбовані ситуацією аргентинці почали масово скуповувати дезінфікуючі засоби для рук, повідомляє Euro News.

Тим часом в Китаї, який в кінці грудня минулого року сповістив світ про спалах коронавірусної інфекції, ситуація поліпшується. Показники смертності і випадків інфікування йдуть на спад. За минулу добу в КНР COVID-19 заразилися 44 людини. Померли 27.

У Саудівській Аравії коронавірус виявлений у п'яти чоловік. Щоб зупинити поширення інфекції фахівці проводять санітарну обробку місць масового скупчення людей. Так само продезінфіковані дві головні святині ісламу - мечеть в Мецці і мечеть Пророка в Медині. Раніше було введено тимчасове обмеження для підданих королівства і іноземців на вчинення малого хаджу.

Палестинські власті закрили для туристів і паломників Віфлеєм. На карантині в двох готелях - 47 осіб. Всього на палестинських територіях підтверджено 16 випадків зараження COVID-019.

У Лівані число заражених наближається до 30. З метою захисту здоров'я громадян влади до кінця березня закрили музеї, виставкові зали, кінотеатри, нічні клуби, стадіони. Також продовжено перерву в заняттях в школах, інститутах і університетах.

Світ, 08.03.2020 13:39