COVID-19 спустошує планету

23 БЕРЕЗНЯ 2020 11:50

Пейзаж на південному сході Європи, зокрема, на Балканах тепер такий же, як в країнах західної Європи. Спорожнілі вулиці, рідкісні перехожі, черги на кордоні, де перевіряють і вантаж, і пасажирів.

На даний момент в світі заражені коронавірусом щонайменше 340 тисяч осіб, осередки інфекції знайдені в майже двохстах країнах.

В Іспанії COVID-19 захворіли майже 29 тисяч, до ранку понеділка зареєстровані понад тисячу сімсот сімдесят летальних випадків.

Мадрид наполягає на дотриманні жорсткого карантину усіма, що знаходяться на території іберійського королівства, а кабінет Педро Санчеса запросить парламент про продовження терміну дії ізоляційних заходів.

У Британії уряд має намір звернутися з наполегливим проханням до 1.5 мільйонам жителів Сполученого королівства, що знаходяться в групі особливого ризику, самоізолюватись, продукти і предмети першої необхідності їм будуть доставлятися в міру потреби.

Влада Швейцарії для боротьби з епідемією закликають армійських резервістів, в цій альпійській республіці коронавірусом заражені майже сім з половиною тисяч чоловік.

У понеділок у Франції медики повинні виробити подальші рекомендації про продовження карантину на території країни, в даний момент в цивільних лікарні в Ельзасі, де потужний спалах COVID-19, вже не вистачає ліжок в реанімації, тому прийнято рішення розгортати польові госпіталі, а також евакуювати частину хворих в сусідню Німеччину, повідомляє Euro News.

Світ, 23.03.2020 11:50