2 жовтня - міжнародний день ненасильства

02 ЖОВТНЯ 2019 12:54

Відповідно до резолюції A/RES/61/271 Генеральної Асамблеї від 15 червня 2007 року, Міжнародний день служить ще одним приводом для того, щоб «пропагувати гасло ненасильства, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз'яснювальної роботи».

У резолюції підтверджується «універсальна значимість принципу ненасильства», а також бажання «затвердити культуру світу, терпимості, розуміння та ненасильства», повідомляє UN.

Державний міністр з міжнародних справ Індії пан Ананд Шарма, вносячи цю резолюцію від імені 140 авторів на розгляд Генеральної Асамблеї, заявив, що широкий і різноманітний спектр авторів цієї резолюції є відображенням почуття глибокої поваги до Махатми Ганді, а також неминущого значення його філософських поглядів .

«Ганді постійно підкреслював невідповідність між тим, що ми робимо, і тим, що ми здатні зробити. У цей Міжнародний день я настійно закликаю всіх і кожного з нас зробити все в наших силах, щоб подолати цей розрив заради побудови кращого майбутнього для всіх» - Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Суспільство, 02.10.2019 12:54