21 листопада - всесвітній день філософії

21 ЛИСТОПАДА 2019 18:09

ЮНЕСКО запропонувала проводити Всесвітній день філософії на щорічній основі з тим, щоб на глобальному рівні долучити світову спільноту до багатства філософської думки, повідомляє Euro News.

Мета Дня полягає в тому, щоб ознайомити людей з філософською спадщиною, привнести в повсякденне мислення нові ідеї та стимулювати публічні дебати інтелектуалів і громадянського суспільства з приводу викликів, що постають сьогодні перед суспільством.

ЮНЕСКО належить ініціатива проведення Всесвітнього дня філософії, але ЮНЕСКО не є його власником. Цей День по праву належить всім знавцям і цінителям філософії в усьому світі.

У 2019 особлива увага приділяється ролі філософії в різних регіональних контекстах. Головне завдання полягає в тому, щоб обговорення глобальних проблем нашого часу, що впливають на стан суспільства, проходило на інклюзивної основі.

Мета такого підходу полягає в стимулюванні регіональної динаміки, нарощування глобального співробітництва для вирішення основних проблем, таких як міграція, поширення радикальних поглядів, зміна клімату або штучний інтелект.

Суспільство, 21.11.2019 18:09