3D-друк допоможе ВПС США заощадити 1279 доларів на кожній кавовій чашці

23 ЖОВТНЯ 2018 10:03

Як пише Air Force Times, завдяки цьому витрати на ремонт кожної зламаної чашки складуть не більше 50 центів. До сих пір військові витрачали на  заміну зламаних по 1280 доларів за штуку.

Чашки з електропідігрівачем сьогодні використовуються на трьох типах американських літаків: 59 заправників KC-10 Extender, 52 транспортниках C-5 Galaxy / Super Galaxy і 222 C-17 Globemaster III. Ці чашки оснащені ніхромовою спіраллю в денці і штекером для підключення до бортової електричної мережі літака і використовуються екіпажами літаків для розігріву води для чаю і для підігріву готової кави.

Електричний посуд має пластикову ручку, яка легко ламається при падінні. Після цього кухоль доводиться замінювати, а оскільки такий посуд вже серійно не випускається, то військові розміщують замовлення на виготовлення невеликих партій.

За американськими авіаційним правилам, будь-яке обладнання на літаку, який повинен підключатися до бортової мережі, повинно проходити сертифікацію за стандартами Федерального управління цивільної авіації. Таким чином, виробництво невеликої партії нових кухолів і їх сертифікація призводять до високої вартості посуду. З початку 2018 року ВПС США купили 25 нових кухолів по 1280 доларів.

В середині жовтня 2018 року Командування кораблебудування і озброєння ВМС США дозволило використовувати надруковані металеві деталі в конструкції деяких вузлів кораблів і суден. Першим кораблем, який отримає надруковану деталь, став авіаносець «Гаррі Трумен». Деталь - дренажний клапан - встановлять в парову систему авіаносця в 2019 році.

Технології, 23.10.2018 10:03