4-10 жовтня - всесвітній тиждень космосу

03 ЖОВТНЯ 2019 11:06

Тема Всесвітнього тижня космосу 2019 року - «Місяць: дорога до зірок». Тема тижня обрана в зв'язку з 50-ми роковинами здійснення людиною першого кроку на Місяці 20 липня 1969 року.

Вперше за 200 000 років нашого існування ми вийшли за межі Землі. Тема присвячена нашому найближчому космічному сусідові. Ми відзначаємо річницю посадки на Місяць, цього неймовірного досягнення, і ставимо питання про значення Місяця в майбутніх починаннях людства в космосі, повідомляє UN.

Всесвітній тиждень космосу є щорічною подією, яке відзначається в період з 4 по 10 жовтня.

У резолюції 54/68 від 6 грудня 1999 року Генеральна Асамблея проголосила Всесвітню тиждень космосу, з тим щоб щорічно відзначати на міжнародному рівні той внесок, який вносять наука і техніка в поліпшення добробуту людини.

Тиждень приурочений до пам'ятної дати запуску першого штучного супутника Землі «Супутник I», який був виведений на орбіту 4 жовтня 1957 року народження, і вступу в чинності 10 жовтня 1967 року Договору про принципи діяльності держав з дослідження і використання космічного простору, включаючи Місяць і інші небесні тіла.

Всесвітній тиждень космосу є найбільшим щорічним заходом в світі, присвяченим питанням вивчення космічного простору. Її ідея, надихаючи студентів, сприяє формуванню класу завтрашніх фахівців, а також демонструє відчутну громадську підтримку космічної програми, вирішує питання розвитку обізнаності населення області космічної діяльності, і сприяє розвитку міжнародного співробітництва в справі космічної пропаганди і просвітницької роботи.

У 2018 році в рамках Всесвітнього тижня космосу відбулося близько 5 000 заходів в більш ніж 80 країнах.

Щороку Асоціація Ради директорів в тісній співпраці з Управлінням ООН з питань космічного простору вибирає тему Всесвітнього тижня космосу.

Наявність теми розширює можливості учасників Всесвітнім тижнем космосу в тому, що стосується змісту їхніх програм. Тема вибирається для підвищення ступеня впливу на все людство заходів Всесвітнього тижня космосу.

Суспільство, 03.10.2019 11:06