Фото ілюстративне. Джерело: KCNA

50 метрів туалетного паперу і 300 грамів мила: як готують військових КНДР для війни з Україною

За даними Головного управління розвідки, чисельність перекинутих в Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали. Кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грамів мила. 

Про це йдеться у зведенні розвідки.
 
В ГУР зазначили, що перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли вишкіл на східних російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій російсько-української війни — зокрема, 23 жовтня 2024 року їхня поява зафіксована у курській області РФ. 

Підготовка прибулих в Росію солдатів армії КНДР, за даними української розвідки, відбувається на п’ятьох військових полігонах, розташованих на сході держави-агресора ― "Барановскій" (Уссурійськ), "Донґуз" (Улан-Уде), "Єкатєрінославскій" (Єкатєрінславка), 248-й (Князє-Волконскоє) та 249-й (Сєрґєєвка). 

"На злагодження військових з Північної Кореї, яких Росія має намір залучити у війні проти України, виділяють декілька тижнів", — пише ГУР.

За оцінками ГУР МО України, чисельність перекинутих в Росію північнокорейських військових зараз становить близько 12 тисяч осіб, серед них ― 500 офіцерів, зокрема три пхеньянські генерали. Відповідальним за контроль вишколу та адаптації військ КНДР Москва призначила заступника міністра оборони РФ Юнус-Бєка Євкурова.  
 
"Надісланих Пхеньяном солдатів комплектують амуніцією, постіллю, зимовим одягом та взуттям, а також гігієною. Зокрема, кожному північному корейцю Москва, відповідно до установлених норм, щомісячно виділятиме 50 метрів туалетного паперу та 300 грамів мила", — йдеться у зведенні ГУР.

Розвідка зазначає, що у Кремлі покладають неабиякі надії на північнокорейський компонент у війні проти України та глобальному протистоянні із Заходом.

Раніше розвідка Південної Кореї повідомляла, що Північна Корея відправила до Росії три тисячі військових для підтримки окупантів на війні проти України, а також намагається ізолювати сім'ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалася.

Пізніше інформацію про кілька тисяч північнокорейських військових у Росії підтвердив Білий дім, а також заявив, що військові КНДР, у разі участі у війні проти України, стануть законними цілями так само як і російські.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка й раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях. За його словами, Північна Корея є дуже бідною країною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 18:51