Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський пояснив, чому Північна Корея надає Путіну свої війська

Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка і раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, пише "Interfax-Україна". За його словами, Північна Корея є дуже бідною країною.

"Я гадаю, через гроші (КНДР підтримує політику РФ). Я гадаю, Північна Корея — дуже бідна. Вони своїх людей відправлятимуть на фронт", — заявив він.

Також Зеленський додав, що українська сторона фіксувала офіцерів і технічний персонал із КНДР на тимчасово окупованих територіях.

"Я гадаю, вони направили офіцерів через те, щоб їхні офіцери зрозуміли, що відбувається спочатку, а потім відправляти контингент. Тому що як їм керувати, як їм командувати?", — наголосив Зеленський.

Український президент зауважив, що Росія в цій ситуації орієнтується на реакцію Китаю.

"Щодо КНДР. РФ так обережно з цією тематикою носяться, я думаю, щоб Китай жорстко не реагував. Мало того, дуже обережно сприймають цю тематику і Європейський Союз, і Сполучені Штати. Зверніть увагу. Дуже стримано. Але ми б'ємо у дзвони, тому що ми знаємо, що для нас це ризики", — додав гарант.

За словами Зеленського, Південна Корея також володіє даними про те, що Пхеньян допомагає Москві й снарядами, і зброєю, і військовими. Президент зауважив, що у Києва є діалог з Сеулом, а також, що загалом ця країна підтримує Україну.

Нагадаємо, раніше Зеленський закликав союзників до реакції на залучення військових Північної Кореї у війну Росії проти України. За його словами, ця реакція мала б бути чесною та сильною. Президент наголосив, що нестабільність та загрози можуть стати значно більшими після того, як Пхеньян буде вчитися веденню сучасної війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2024 15:33