Фото ілюстративне. Джерело: KCNA

"Прямі воєнні дії": у Конгресі США закликали жорстко відреагувати на введення військ КНДР в Україну

Якщо північнокорейські військові вступлять у російсько-українську війну, то Сполучені Штати Америки мають розглянути можливість вжиття "прямих воєнних дій". Це можна буде вважати порушенням червоної лінії.

Про це заявив голова комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США республіканець Майкл Тернер у коментарі виданню The Hill.

Він вважає, що адміністрація американського президента Джо Байдена та віце-президентки Камали Гарріс "повинна чітко дати зрозуміти, що вступ північнокорейських військ у цей конфлікт є порушенням червоної лінії для США".

"Якщо війська Північної Кореї увійдуть на суверенну територію України, то США необхідно серйозно розглянути можливість вжиття прямих воєнних дій проти військ Північної Кореї",  — заявив він.

Раніше розвідка Південної Кореї повідомляла, що Північна Корея відправила до Росії три тисячі військових для підтримки окупантів на війні проти України, а також намагається ізолювати сім'ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалася.

Пізніше інформацію про кілька тисяч північнокорейських військових у Росії підтвердив Білий дім, а також заявив, що військові КНДР, у разі участі у війні проти України, стануть законними цілями так само, як і російські.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка й раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях. За його словами, Північна Корея є дуже бідною країною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 14:26