Фото ілюстративне. Джерело: KCNA

Північна Корея перекинула в Україну елітний підрозділ "бойових рабів", — ЗМІ

Північна Корея відправила на війну в Україну приблизно 1 500 північнокорейських солдатів. Ймовірно, раніше вони охороняли батька диктатора Кім Чен Іра.

Таку інформацію оприлюднило німецьке видання Bild. Журналісти зазначили, що на початку жовтня Кім Чен Ин відвідав спецпідрозділ у Західному окрузі Корейської народної армії. Його вважають одним із найжорстокіших у світі.

Оглядач Bild Петер Тіде назвав їх "бойовими рабами", оскільки їх ростили в інформаційному вакуумі без будь-якого зовнішнього впливу. Вони не мали доступу ні до інтернету, ні до західного телебачення, ні до мобільних телефонів.

Також журналісти видання зауважили, що майбутніх солдатів обробляли ідеологією, готуючи до знищення "дияволів НАТО" та ворогів "улюбленого лідера".

Також представники моніторингових груп акцентували, що останнім часто стала зростати кількість перельотів російських військово-транспортних літаків АН-124 між Владивостоком і Пхеньяном. Очевидно, вони також перевозили бійців. Щонайменше 400 з них тренуються в казармах під Хабаровськом.

За даними південнокорейської розвідки, їм видали підроблені документи та російські паспорти, а також замаскували під бурятів і якутів.

Раніше видання Yonhap інформувало, що Північна Корея вирішила відправити близько 12 тисяч військових до Росії задля участі у війні проти України. Зокрема, КНДР вже розмістила 1 500 спецпризначенців у Владивостоці. Журналісти надали супутникові знімки таких переміщень військових.

Нагадаємо, що окупанти поширюють світлини на яких нібито видніються прапори Російської Федерації та Північної Кореї у Донецькій області. Таким чином ворог намагається посіяти "пропаганду страху" серед громадян України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 19:38